Aceste Proiecte nu ar fi fost posibile fara ajutorul unor sponsori carora le multumesc:
-S.C. Ostrovit S.A. Ostrov d-lui director Velciu Lucian
-S.C. A.S.T.I. S.R.L. Bucuresti d-lui director tehnic Cristian Bunea
-S.C. Matra Systems S.R.L. Bucuresti d-lui manager, ing. Cristian Diaconu

miercuri, 6 iunie 2018

Cum am devenit independent de furnizorul de apă (Ecoaqua). Construcția unui puț forat. VIDEO

Proiectul de a realiza un sistem autonom de alimentare cu apă potabilă a unui imobil a intervenit după realizarea unei instalații autonome de alimentare cu energie fotovoltaică, cu o putere instalată de 3 kw descrisă pe http://radioamatorism.blogspot.ro/2016/09/in-acest-voi-spune-adio-enel.html 

Ideea a fost aceea de a fora un puț de apă la a doua pânză freatică, după ce am întrebat persoane care au forat la această pânză din zona mea care au declarat că apa este potabilă. Același lucru l-a declarat și ing. geodez Cârniciu dar și firme de foraj cu expertiză care au confirmat că apa din prima pânză nu se poate scurge în a doua. Distanțele față de fose sunt de peste 50 metri iar apropierea de Cimitirul Central nu influențează absolut deloc. Am documentat acestea cu studii ale site-ului de specialitate www.ondrill.ro 
Forajul l-am realizat cu o firmă din loc. Buftea care a oferit în prețul a 100 ron metrul și țeavă de presiune de 200 mm diametru. Forajul a fost executat în căminul de apă betonat, deși multe firme au refuzat aceasta datorită spațiului mic de manevrare.

<iframe width="860" height="515" src="https://www.youtube.com/embed/vTtmWhwPq1c" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Forajul s-a executat manual și a produs extrem de mult noroi, cca 2 căruțe, al cărui transport și curîțare m-au costat 300 ron. Prima pânză freatică se afla la cca 10 metri adâncime iar a doua la cca 27 metri. Forajul a fost executat până la 31 metri, asigurându-se o rezervă pentru o coloană de apă de 4 m suficientă unor debite mari. Străpungerea celui de al doilea strat freatic a fost foarte grea, s-a găsit pietriș și depuneri de aluviuni fluviale.

<iframe width="860" height="515" src="https://www.youtube.com/embed/erfrnkXqgc4" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

După ce m-am convins că debitul este foarte mare și apa curată am sigilat partea superioară a puțului, aflat în cămin și am tencuit căminul, pe care l-am prevăzut cu un capac din termopan. Am cumpărat 5 filtre pt 1 țol cu sită, carbon, criblură polifosfatică, magnetic și cu bumbac care au costat cca. 400 ron.

Am cumpărat o pompă de 1,1 kw, cu debitul de 3 metri cubi pe oră, capabilă să refuleze apa de la max 120 metri adâncime pe o coloană de țeavă de 1 țol, la prețul de 200 ron. Am cumpărat 35 metri lanț galvanizat și 35 m cordelină pentru rezervă, în cazul ruperii lanțului, precum și 35 m țeavă de plastic de 1 țol pt apă.

Pentru stocarea apei am cumpărat de pe facebook din com Modelu un container/bazin plastic tip IBC de 1,1 metri cubi, la prețul de 350 ron, pe care l-am montat pe un suport la cca 1,70 m înălțime, cu mult deasupra chiuvetei montată în casă. Rezervorul l-am izolat cu panouri de vată bazaltică de 10 cm grosime  și folie aluminiu, pentru a rezista gerurilor. Alimentarea rezervorului am făcut-o din țeavă de PPR de 1 țol cu inserție de aluminiu izolată cu manșon de burete cu diametru de 10 cm. Pentru a nu îngheța. Automatizarea în bazin am realizat-o cu un contact de adâncime, de 75 ron de la Romstal, astfel că acesta pornește automat pompa de apă la golirea rezervorului și o oprește când acesta se umple.

Din motive de securitate am montat un filtru cu osmoză inversă ale cărui detalii le găsiți pe http://www.staraqua.ro/purificatoare-apa-osmoza-inversa/purificator-apa-ro8-uv-p-8-filtre-osmoza-inversa-lampa-uv-pompa 

STAR RO8-UV-P este cel mai avansat purificator de apă bazat pe osmoză inversă capabil să producă 300L de apă pură pe zi și se montează în masca chiuvetei, cu acest filtru obțineți apă potabilă de cea mai bună calitate. Filtrul dispune de 5 etape de filtrare a apei și 3 de reîmbogațire fiind capabil să elimine toate impuritățile organice și anorganice care se regăsesc în apa de la robinet. Purificatorul include și o pompă booster pentru compensarea presiunii mici a apei.
Sistemul de filtrare este compus din 3 etape de pre-filtrare a apei, o membrană osmotică de 75GPD fabricată în Statele Unite ale Americii, o etapă de post-filtrare și 3 etape de reîmbogățireLampa UV are rolul de a neutraliza toate microorganismele periculoase ce se regăsesc apă.
Sistemul funcționează complet automat fiind dotat cu o valvă anti-flow și o supapă automată care închide alimentarea cu apă în momentul în care tancul colector s-a umplut.
Carcasele filtrelor sunt dotate cu o-ring dublu eliminând astfel riscul scurgerilor de apă.
Datorită numărului mare de etape de filtrare a apei și a membranei osmotice cu filtrare moleculară, sistemele de osmoză inversă sunt capabile să îndepărteze cu o eficiență de până la 100% impuritățile organice și non-organice care se pot regăsi în apă, astfel merită denumirea de purificator de apă. Finețea de filtrare este de 0,0001 microni astfel este cel mai fin filtru existent la ora actuală.
Ultima etapă a fost aceea de a stabili calitatea apei puțului înainte de primul filtru, după prima baterie de filtre și după purificator. Investiția a costat cca 50 mil lei vechi și asigură apă de foarte bună calitate la un debit permanent, foarte mare cu mult peste nevoile unei gospodării.

Concluzie:
1/Beneficiez de cel mai complex sistem de pe piață, care îmi livrează APA PURÂ, apa Alcalinâ, Ionizată, si Structurată
2/ Nu mai folosesc serviciile Ecoaqua care preia și prelucrează apa poluată din Dunăre, WC-ul Europei, folosind clor și multe chimicale care afectează grav sănătatea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Înregistrările audio - un hobby ieftin?

Înregistrările audio - un hobby ieftin?