Aceste Proiecte nu ar fi fost posibile fara ajutorul unor sponsori carora le multumesc:
-S.C. Ostrovit S.A. Ostrov d-lui director Velciu Lucian
-S.C. A.S.T.I. S.R.L. Bucuresti d-lui director tehnic Cristian Bunea
-S.C. Matra Systems S.R.L. Bucuresti d-lui manager, ing. Cristian Diaconu

miercuri, 22 februarie 2017

Comunicațiile Rolink perturbă banda de 2 metri. La Călărași

Recent instalatele comunicații Rolink au pornit de la necesitatea interconectării unor stații radio de bază instalate prin diversitate de amplasamente la noduri de internet prin terminale informatice. S-a urmărit acoperirea națională prin echipamente aparținând unor diverși radioamatori sau radiocluburi.
La Călărași accesul radio la terminalul informatic se realizează numai dacă proprietarul vrea. De multe ori acesta a deconectat echipamentul în timpul emisiunilor unor stații locale. Proprietarul face legea...ce vrea cu aparatura sa. Din comoditate, proprietarul accesează nodul de internet și din diferite linkuri locale pe care doar el le poate accesa prin antene fictive, rezistive, radiante doar pe lângă locuința sa. De ce să le folosească și alții?

Linkurile radio  nu au nevoie de autorizare în imaginația unora... De aceea proprietarul de la Călărași și-a permis să  își conecteze stații portabile prin linkuri comutabile  către  Rolink.
Experimente cu stații portabile având acumulatori cu încărcare discutabilă, modulație defectuoasă, sau Internet de proastă calitate cu întreruperi frecvente prin conexiuni de linkuri către Rolink realizate de proprietarul de la Călărași împiedică alte comunicații locale.
Nu mai vorbesc de monopolizarea traficului pe repetor/Rolink, care împiedică folosirea de către toți a frecvențelor radio.

Una dintre comunicațiile perturbate este și aceea a simplexorului instalat în mai 2013 pe 145575 HMz instalat la Ostrov, prin Autorizația ANCOM B/0008/21.03.2013.
Practic la intrarea în emisie a linkurilor de la domiciliul proprietarului Rolink din Călărași intră în funcțiune simplexorul autorizat dar și alte frecvențe locale.
Ca să înțelegeți improvizațiile de la domiciliul proprietarului Rolink din Călărași atunci când intră în emisie perturbă și alte frecvențe locale.
Una din posibilele surse de perturbare poate fi nodul de Internet mobil conectat la o frecvență simplex de 1452875, dar și diferite frecvențe folosite ca linkuri la domiciliul său.
Nivelul larg de frecvențe armonice emis de acesta intră inclusiv pe cablurile de microfon de la 200 de metri (bine ecranate) de la domiciliul meu.

Un prim pas a fost din bun simț...am fost nevoit să dezactivez simplexorul autorizat instalat la Ostrov. O investiție de peste 10 mil lei...Deplasări la Matra Systems...antenă cumpărată/instalată, cabluri, sursă rack...
Am tăiat firele de conexiune și alimentarea, iar echipamentul îl voi pune în vânzare...

O altă întrebarea este: să renunț și la folosirea frecvențelor VHF din cauza linkurilor neautorizate de la domiciliul vecinului, care comandă frecvențele de intrare de la Rolink?

Renunț la un echipament a cărui funcționare este autorizată pentru experimentele unui mare proprietar de linkuri către un Rolink...
Să renunț la folosirea benzii de 2 metri din cauza experimentelor unui vecin care plimbă un HOTSPOT prin județ, care se plimbă cu noduri de INTERNET și de Rolink prin județ...pt a face apeluri generale și comunica la toți starea vremii?...De necrezut!

Să închid ''prăvălia'' din cauza ambiției și experimentelor unui domn erijat în proprietar de linkuri?
Sau să o închidă el?

Cum ați proceda dacă ați constata că peste recepția din banda de 2 m ar fi deranjată repetat de emisia unor echipamente locale foarte apropiate?





3 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Înainte de a da lecții de comportament trebuie analizat proverbul romanesc
      Ce ție nu iti place, altuia nu-i face.
      Ti-am sters comentariul de in2 considerente
      1. Nu mi s-a admis dreptul la replica pe site rolink
      2.Cum ai proceda dacă un echipament autorizat trebuie sa il opresti din cauza unui echipament neautorizat de la un vecin?
      Un echipament care produce armonici si perturba mare parte din banda de 2 m

      Ștergere
  2. Buna ziua ! Am o singura intrebare. Care sunt setarile specifice pentru o statie TYT UV8000E pentru rolink si repetor,ca sa intru in legatura cu celelalte persoane din tara,deoarece asa direct functioaneaza ok. Multumesc !

    RăspundețiȘtergere

Înregistrările audio - un hobby ieftin?

Înregistrările audio - un hobby ieftin?