Aceste Proiecte nu ar fi fost posibile fara ajutorul unor sponsori carora le multumesc:
-S.C. Ostrovit S.A. Ostrov d-lui director Velciu Lucian
-S.C. A.S.T.I. S.R.L. Bucuresti d-lui director tehnic Cristian Bunea
-S.C. Matra Systems S.R.L. Bucuresti d-lui manager, ing. Cristian Diaconu

marți, 11 aprilie 2017

Cum scăpăm de lătrău?

Pe lătrău îl găsești zilnic pe Rolink. Își începe tura cu noaptea în cap. Pentru că visează urât, se scoală pe la ora 5 și face apel general pe 145225. Îi răspunde un omolog care doarme și el cu stația deschisă. Ei se trezesc din somn reciproc prin radio ca să își spună același lucru: bună dimineața, când este vremea de dormit...
Lătratul durează apoi cam toată dimineața dar și seara începând de la orele 18. El este continuat pe Rolink. Deseori participanții uită să meargă la closet, să își dea de mâncare lor sau la alte animale. Lătrău spune la toți cum îl cheamă, de fiecare dată, chiar dacă se repetă. Spune și cum este vremea, după cum primește datele de la televiziune, pentru că afară iese rar... Spune lucruri tare importante - crede el - pentru comunitate. Unde este soarele și chestii de astea legate de cum bate vântul sau despre ceață. Azi starea vremii conține informații cum că luna se duce la culcare... Te doare capul...
Lătrău este legat de Internet cu mai multe noduri serioase, altfel comunicația nu poate funcționa. Are și noduri fixe și portabile dar și noduri mobile. Pleacă și pe scândura de la closetul din curte însoțit de stație, pentru ca nu cumva să rateze ceva.
Acuma nu înțelegeți că nodurile astea sunt toate active. Nu! Ele sunt pornite și oprite după dorința la proprietar. Curentul electric costă. Așa că din alea 43 de noduri atât de interconectate, sunt active vreo 4-5. 2sunt la Prefectură, 2 la Căminul de fete și 1 acasă la proprietarul de frecvențe. Ăsta este tare intelectual. Pretinde că nu numa'nodul este al lui dar și canalele (de frecvență) Așa că omul are mai multe canale de simplex, pe care le comută ca să folosească așa zisele repetoare. Furtul de canal este o preocupare locală. De aceea se latră mult pe frecvența de apel.

Da, ați citit bine. Ca să aibe monopolul asupra traficului pe Rolink, lătrău lucrează  numai el pe repetor. Că doar este al lui/ așa a fost gândit... Așa că și-a pus în loc de antenă...sarcini pasive, un fel de  rezistențe bobinate care trebuie să facă și căldură pentru că are gazele oprite din motive de economie.
Apelul general este prelungit și foarte repetat. Este însoțit de vocalize și inflexiuni vocale, râsete fără motiv pe care psihiatrii le pot evalua ușor.
Mintea unui lătrău este tare inovativă. Ea nu știe cum se comportă,  rezistența aia bobinată cu nichelină folosită ca antenă interioară numa' pentru casa lui. Din cauza expunerii îndelungate la radiații electromagnetice, lătrău spune că aude voci și că este perturbat.
Lătrău are companie pe măsură. Diferiți căței, jigodii, javre  s-au asociat traficului cu el, îi țin companie și se latră zilnic unul pe altul prin apeluri foarte prelungite deși se aud foarte bine. Apelul general pe repetor ori în așa zisa rețea Rolink presupune că ai ceva important de comunicat. Dar, Vai...Afli că pe operatori îi cheamă la fel/își spun unul la altul asta de mai multe ori pe zi, ca nu cumva să uite... Mai își spun că temperatura din locațiile lor nu s-a schimbat față de acum 3 ore, 8 ore sau 12 ore. Își dau controale de Q pentru traficul prin Internet și fac vocalize ca să se laude cu modulația de excepție.
De lătrău/lătrăi nu poți să scapi ușor. Unuia local i s-a recomandat insistent socializarea la un club de pensionari. Sau la un azil de bătrâni. Un joc de țintar ori leapșa. Refuză. Mănâncă în general pateuri și doarme într-o cameră neîncălzită. Este singur...
Singuri sunt și restul de radioamatori locali care nu pot folosi minunata rețea Rolink pentru comunicări cu adevărat radioamatoricești. Ei nu sunt proprietari de frecvență... De aceea soluția pentru ei sunt stațiile radio închise. Sau vândute. După caz...
Cel mai important rămâne lătrăul care nu mai poate să latre. Da, știți la cine mă refer. Este acela care a sărit de pe bloc și a fugit de tratamentul din spital. Doctorii l-au operat în final și nu mai poate să latre deloc. Acum încearcă să mârâie și să facă semne disperate pe care nimeni nu le mai înțelege.
Pentru că doctorul nu mai este eficace, trebuie chemat un preot...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Înregistrările audio - un hobby ieftin?

Înregistrările audio - un hobby ieftin?