Aceste Proiecte nu ar fi fost posibile fara ajutorul unor sponsori carora le multumesc:
-S.C. Ostrovit S.A. Ostrov d-lui director Velciu Lucian
-S.C. A.S.T.I. S.R.L. Bucuresti d-lui director tehnic Cristian Bunea
-S.C. Matra Systems S.R.L. Bucuresti d-lui manager, ing. Cristian Diaconu

sâmbătă, 13 aprilie 2013

Noul R1

Noul R1 145625/Rx si 145025/Tx, 12 W, CTCSS 100 Hz,a stat in probe 24 ore inainte de instalare in locatia Autorizata, la Sediul Sucursalei Calarasi a S.R.R.
Pentru acesta detinem Autorizatia nr B/00208/2012-eliberata de catre A.N.R.C.I.

Se poate observa ca acesta este format din 2 radiotelefoane Motorola GM350.Sursa de alimentare a fost inlocuita cu una ce debiteaza 29 A, care este ventilata si are protectii.Pe radiatorul Tx-ului a fost montat un ventilator silentios,12x12 cm care este alimentat permanent.Pentru a nu introduce zgomot suparator la receptie alimentarea acestuia se face printr-un filtru de radiofrecventa special.
Instalarea la Ostrov s-a facut pe 13 aprilie 2013, intr-un rack metalic din tabla groasa prevazuta cu sistem de inchidere serios, rack caruia in partea de la baza i s-a efectuat cu flexul mai multe fante pentru admisia aerului in vederea ventilatiei.

Cablurile de antena au fost pozate corespunzator cu panglici din plastic. S-a profitat de ocazie pentru a se instala si o antena pentru un simplexor.Tx-ul este distantat de Rx pentru a nu se induce radiofrecventa intre ele, tinand cont ca frecventele de lucru sunt foarte apropiate.Pe cablurile de alimentare am pus si socuri de ferita, facand cu ele cateva spire.Privind orizontul, instalarea s-a efectuat cam la acelasi nivel ca al turnului de televiziune din Silistra

Cota terenului unde s-a efectuat instalarea este 190 metri plus un turn de apa inalt de cca 35 metri. Se poate vedea in orizont orasul Silistra, care este amplasat la cota +60 m.

S-au efectuat probe cu o portabila obtinandu-se controale bune, astfel
Din Slobozia la cca 65 km,yo9gww a confirmat S7-8, respectiv Q5 folosind  5 w la emisie
Acelasi control l-au dat si yo9bmn respectiv yo9cmc din Slobozia
La nord de Slobozia cu cca 10 km, respectiv vreo 75 Km fata de repetor Costi, yo4gep cu 5 W a confirmat Q5, si un nivel de receptie de cca S7
Din Fetesti la cca 70 Km, amicul Zica, yo9fhb folosind 5,10 respectiv 40 W a confirmat Q5 ,un nivel de S8
S-au efectuat probe cu statii portabile ce aveau numai 50 mW din Calarasi
Astfel Sinel yo9hty si Caius yo9hxb au confirmat o buna sensibilitate a receptorului de la repetor.
La fel s-a urmarit daca prin folosirea Ton Squelch-ului repetorul mai poate fi perturbat de catre frecvente CFR , simplex sau ale repetorului R7 din Bulgaria.


73, yo9fmp-Marian/Calarasi


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Înregistrările audio - un hobby ieftin?

Înregistrările audio - un hobby ieftin?